Dipsbälte

Bortsett från ett lyftarbälte som används vid övningar inom till exempel styrkelyft så finns det ytterligare ett sorts bälte, nämligen ett dipsbälte.

Vad är ett dipsbälte?

Det är ett bälte som ger dig möjlighet att på ett enkelt och komfortabelt sätt fästa mer vikter på kroppen. Namnet skvallrar såklart om till vilken övning det främst används till, dips. Men är man stark kan man även ha det till chins, då skulle man kunna kalla det för ett ”chinsbälte”. Ett annat namn är ”viktbälte” dock kan detta namn ibland syfta på ett bälte man har vid dykning.

Ett vanligt sätt att bli tyngre när man tränar dips är att sätta en hantel/viktskiva mellan benen. Men vill man ha mer än 10-20 kg extra börjar det bli ganska tungt och obekvämt att hålla vikten på plats. Då är ett dipsbälte ett utmärkt hjälpmedel.

För att vara en ganska simpel konstruktion är det tyvärr relativt dyrt, flera träningsbälten är billigare. Men ett av de billigaste dipsbälten vi har tittat på och kan rekommendera är följande:

Harbringer Pro Dipbelt

Det bästa dipsbälte på marknaden!

Detta är ett klassiskt bälte för att köra tunga dips och chins med. Tillverkat i ett slitstarkt syntetiskt material och utrustat med en kedja för att snabbt och enkelt kunna fästa viktskivor.

Bästa pris hittar du på Svenskt Kosttillskott!

Ett annat prisvärt viktbälte kommer från Tunturi och finns att köpa på Gymgrossisten.