Dipsbälte

Bortsett från ett lyftarbälte som används vid övningar inom till exempel styrkelyft så finns det ytterligare ett sorts bälte, nämligen ett dipsbälte.

dips belte NorgeVad är ett dipsbälte?

Det är ett bälte som ger dig möjlighet att på ett enkelt och komfortabelt sätt fästa mer vikter på kroppen. Namnet skvallrar såklart om till vilken övning det främst används till, dips. Men är man stark kan man även ha det till chins, då skulle man kunna kalla det för ett “chinsbälte”. Ett annat namn är “viktbälte” dock kan detta namn ibland syfta på ett bälte man har vid dykning.

Ett vanligt sätt att bli tyngre när man tränar dips är att sätta en hantel/viktskiva mellan benen. Men vill man ha mer än 10-20 kg extra börjar det bli ganska tungt och obekvämt att hålla vikten på plats. Då är ett dipsbälte ett utmärkt hjälpmedel.

För att vara en ganska simpel konstruktion är det tyvärr relativt dyrt, flera träningsbälten är billigare. Nedanför har vi listat två riktigt bra modeller:

Schiek Leather Dip Belt

Det bästa dipsbälte på marknaden!

Ett snyggt, stilrent och kvalitativt bälte för att köra tunga dips och chins med. Tillverkat i läder och utrustat med kedja för att snabbt och enkelt kunna fästa viktskivor. Bästa valet om du vill ha ett dipsbälte som kommer hålla i evigheter!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Ett annat och billigare viktbälte kommer från C.P. Sports och finns att köpa på Gymgrossisten eller Sportgymbutiken.