Dipsbälte

Bortsett från ett lyftarbälte som används vid övningar inom till exempel styrkelyft så finns det ytterligare ett sorts bälte, nämligen ett dipsbälte.

dips belte NorgeVad är ett dipsbälte?

Det är ett bälte som ger dig möjlighet att på ett komfortabelt och enkelt sätt fästa fler vikter på kroppen. Namnet skvallrar såklart om till vilken övning det främst används till, dips. Men är man stark kan man även ha det till chins, då skulle man kunna kalla det för ett ”chinsbälte”. Ännu en variant är ”viktbälte”, vilket i vissa fall även kan syfta på ett bälte man har vid dykning.

Ett vanligt sätt att bli tyngre när man tränar dips är att sätta en hantel/viktskiva mellan benen. Men vill man ha mer än 10-20 kg extra börjar det bli ganska tungt och obekvämt att hålla vikten på plats. Då är ett dipsbälte ett utmärkt hjälpmedel.

För att vara en ganska simpel konstruktion är det tyvärr relativt dyrt, flera träningsbälten är billigare. Nedanför har vi listat två riktigt bra modeller:

#1 Thunder Fitness Dipsbälte

Thunder Fitness Dipsbälte

Ett riktigt snyggt och stilrent dipsbälte från svenska Thunder Fitness. Det är tillverkat i äkta läder med vadderat bakstycke och är av högsta kvalité. Perfekt för att köra tunga chins och dips med. Bästa valet om du vill ha ett dipsbälte som kommer hålla i evigheter!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Thunder Fitness!

#2 C.P. Sports Dip Belt Pro

Viktbälte för dips och chins

Ett kraftigt och tåligt bälte för dips och chins tillverkat i nylon. Det kommer med en 90 cm lång kedja i kromat stål samt karbinhakar.

Klicka här för att läsa mer och köpa på SportGymbutiken!